Ik schrijf met veel plezier liefde ambitie voor jou.

 

Droom die uitkomt: Flore Wittenberg uit Rosmalen kruipt in de huid van Frank Sinatra


12 januari 2016

Een droom die uitkomt voor Flore Wittenberg uit Rosmalen. Als zangeres kruipt ze binnenkort in de huid van 'The Voice' oftewel Frank Sinatra, tijdens 'The Frank Sinatra Tribute Concert' in België.

Flore is zich volop aan het voorbereiden: "Het is fijn om aan de vleugel te repeteren, dan kun je samen met de pianiste het nummer zetten, zoals dat heet. Moet het trager, sneller, hoger of lager?" 

Speciaal
Het nummer wat Flore van 'The Voice' gaat zingen is 'Fly me to the moon'. Een speciaal nummer voor haar: "Afgelopen jaar is mijn oma plotseling overleden en het nummer werd op haar uitvaart gedraaid." Daarom en omdat Sinatra moeilijk te evenaren is, heeft het lied een eigen draai gekregen. "Sinatra is bekend om zijn timing die ik niet heb en omdat ik een vrouw ben, heb ik ook niet zijn toonhoogte." 

Flore is de leading lady in de show en gaat ook nummers van Nancy Sinatra en een duet van Natalie Cole zingen. "Ik ga 'Unforgettable' zingen. Dat nummer heeft nu een extra lading gekregen. Ik ga extra hard oefenen om het eervol te brengen." 

Grootse show
"Ik denk dat de mensen verrast zullen zijn. Het wordt groots opgezet en het is de bedoeling dat mensen in kostuum komen", vertelt Flore. "Ze gaan de muziek van vroeger beleven, maar dan in een nieuw jasje." 

'The Frank Sinatra Tribute Concert' vindt plaats op 27 februari en 3 en 31 maart in Gent, Hasselt en Antwerpen. "Ik ben nu nog niet zenuwachtig. Maar als ik me een voorstelling maak bij de zaal denk ik wel dat ik achter de schermen peentjes sta te zweten."